Porin Päivä 2023
Porissa to 21.9. - su 24.9.2023

Porin Päivän teema on "Keski-ikäinen kaupunkikeskusta". Vilkas ja vireä kaupunkikeskusta tarvitsee asumista, kulttuuria, taloutta ja liikennettä edistäviä ratkaisuja. Yksi varteenotettava piirre on kaupunkirakentamisen kerroksellisuus, jossa valitettavan helposti unohtuu vanhasta rakennusperinnöstä huolehtiminen ja riittävä korjausrakentaminen. Päivänvalon näkivät esimerkiksi kuluvana vuonna 50 vuotta täyttävä Satakunnan Museo, Porin kaupunginkirjasto ja työväenopisto, Teljäntori, Kävelykatu ja vaikkapa silloiset Centrumin ja Sokoksen tavaratalokokonaisuudet. Pori-Seura kannustaa kaikkia kaupunkilaisia, erityisesti keski-ikäisen kaupunkikeskustan asukkaita, taloyhtiöitä, yrityksiä ja yhteisöjä kehittelemään ohjelmaa Porin Päivään.

Porin Päivän ohjelma koostuu kenen tahansa järjestämästä ohjelmasta. Pori-Seura ry. pyrkii innostamaan kenet tahansa järjestämään omaaohjelmaa Porin Päivän aikaan. Järjestäjänä voi toimia yksityinen henkilö, yhdistys, yhteisö tai yritys. Ohjelman ei tarvitse olla sidoksissa vuoden teemaan, vaan se voi olla mitä tahansa pihakirppiksestä suunnistukseen tai makkaranpaistosta avoimiin oviin.

Lisää Porin Päivästä www.pori-seura.fi

Ilmoita ohjelmasi ohjelmakoosteeseen 10.9.2023 mennessä osoitteeseen: poriseura@gmail.com
Porin Päivän 2023 ohjelma
to 21.9. - su 24.9.2023
Sunnuntai 24.9.2023
su 09:00 - 13:00
Porin Päivän Linnut
Toukarin lintutorni Jokisatamantie 200, Pori (tarkka kartta: www.satakunnanlinnut.fi --> Lintupaikkoja --> Toukari)
Rento ulkoilutapahtuma Toukarin lintutornilla ja sen läheisyydessä. Havainnoidaan alueen linnustoa ja kirjataan havainnot ylös. Tilaisuudessa on mahdollista kysellä linnuista ja lintuharrastuksesta PLY:n jäsenistön avustuksella. Tapahtumassa pääsee myös seuraamaan lintujen rengastusta, jos sää sallii.

Pukeudu sään mukaisesti, tornilla on usein viileää.

Tilaisuus on kaikille avoin!

Tervetuloa PLY:n Porin Päivän lintutapahtumaan!
Järjestäjä: Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry.

su 11:00 - 15:00
Lammasmarkkinat
RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO
Lammasmarkkinoilla on tarjolla monenlaisia lampaaseen liittyviä myyntituotteita. Lisäksi pihan aitauksessa käyskentelee komea lammas. Puffetti!
Järjestäjä: Satakunnan lammaskerho

su 11:00 - 17:00
Non stoppina nähtävissä: Play off -pelin Ässät - Jokerit -huumaa Isomäessä, FC Jazzin pronssipeli stadionilla, jazz-tunnelmia Etelärannasta, “Kahdellakympillä torilla”, sekä viimeiset huikat Reposaaren Alkosta syyskuussa 1992.
Järjestäjä: Rosenlew-museo

su 11:00 - 18:00
Vapaa pääsy
Porin Päivän ohjelmaa on runsaasti ja perinteiden mukaisesti Porin museoihin on vapaa pääsy perjantaista sunnuntaihin 22.–24.9.
Satakunnan Museo on avoinna klo 11–18
Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki klo 11-17
Rakennuskulttuuritalo Toivo klo 11-15.

Järjestäjä: Porin museot

su 11:00 - 18:00
Mitä kaikkea löytyykään Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisnäyttelystä! Pääsetkö variksen, Martin ja biljardipallon jäljille tehtäväkortin vihjeiden avulla? Nappaa näyttelyyn mukaan maksuton tehtäväkortti, joka sopii ratkottavaksi, vaikka koko perheelle.

Vapaa pääsy Porin Päivän kunniaksi!

Järjestäjä: Satakunnan Museo

su 11:00 - 18:00
Pori-Seuran ja Satakunnan Museon yhteinen julistemyymälä on avoinna museon Kamarissa. Myynnissä on Porin Päivän julisteita vuosien 1984–2023 väliseltä ajalta. Julisteita on vaihteleva määrä; muutamilta vuosilta ei ole yhtään, joiltakin muutama kappale ja toisista taas satoja. Tapetoitko julisteilla huussin, kehystätkö suosikkisi olohuoneen seinälle vai annatko lahjaksi Pori-fanille? Tule tekemään löytöjä! Vanhat julisteet 5 € / kpl ja uusi 10 € / kpl.
Järjestäjä: Satakunnan Museo

su 12:00 - 14:00
Sataneuleen vintagepuoti
Neuvosmiehenkatu 7, Kuukkari
Vintagepuotimme on auki Porin Päivän kunniaksi. Tervetuloa!

*SATANEULE OY - Porissa vuodesta 1956
*Sataneule Vintage - jo 15 vuotta Porin Kuukkarissa

su 12:00 - 15:00
Lapsiperheiden Ekopäivä
Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14
Lapsiperheiden Ekopäivä on kaikille avoin, maksuton tapahtuma. Ohjelmassa monenlaisia toiminnallisia pisteitä, lelun- ja lastenkirjanvaihtopiste, asiantuntijaluentoja, ekoteemainen satuimpro sekä arvonta.
Järjestäjä: Lapsis ry.

su 12:00 - 15:00
Muistojen Museo
Käppärän koulu, Käppärätie 3
Muistojen Museo Käppärän koululla


Järjestäjä: Käppärän koulun Seniorit, KäpySet ry

su 12:00 - 16:00
Porin Juhlaviikkojen näyttelyt avoinna
Galleria 3H+K, Yrjönkatu 4:n liiketila ja vanha linja-autoasema
Porin Juhlaviikkojen näyttelyt kolmessa eri galleriassa.
Näyttelyissä esillä mm. Kaisu Koiviston installaatio, Nora Tapperin veistoksia sekä laaja kattaus
media- ja videotaidetta kotimaisilta ja satakuntalaisilta tekijöiltä
Järjestäjä: Taiteilijaseura NYTE ry

su 16:00 - 17:30
PTS Puhallinorkesterin ”Sinfonista syksyyn” -konsertissa kaikuvat Keski-Porin kirkossa sinfoniset puhallinmusiikkiteokset. Ohjelmisto koostuu isoille puhallinorkestereille sävelletyistä melko uusista teoksista, joissa kaikissa on kuitenkin vahvat heijastumat perinteiseen puhallinmusiikkiin. Konserttiin on valittu mm. Jukka Linkolan, Ilari Hylkilän, Tero Lanun ja Jan van der Roostin sävellyksiä ja teosten valinnassa on lähtökohtana ollut myös Keski-Porin kirkon ainutlaatuisen akustiikan hyödyntäminen. Konsertti esitetään kokonaisuudessaan orkesteriteoksina ilman solisteja.

Liput: 20 eur, alle 16-v ilmaiseksi. Lipunmyynti Ticketmaster ja ovelta

FB: PTS puhallinorkesteri
IG: pts_puhallinorkesteri
Järjestäjä: PTS Puhallinorkesteri

su 18:00 - 21:00
Pori Päivän voi kaupunkikeskusta lisäks suunnata matka myös tän maalle.
Meil Toukaritilal pääsee nauttimaa lohisoppaa, kaffet, makkeet ja sualast kastamist, lettui sekä tiätty ohrakryynivellii ja rusinasoppaa.
Putiikist sisustus- ja lahjatavaraa. Outletist poistotuatteit ja Timmeri ommii Pori-tuatteit!

Pori Päivä -arvonta kaikkie kävijöire keske.

Porin Päivän järjestää:

Tapahtumakalenterin tarjoaa: