Porin Päivä 2022
Porissa to 22.9. - su 25.9.2022

Vuoden 2022 teemana on "Porilaiste leipä". Teemalla kunnioitetaan porilaista leipää, porilaisia leipureita ja leipomoita sekä innokkaita kotileipureita. Pori on malliesimerkki siitä, miten monipuoliseksi suomalainen leipäkulttuuri on vuosisatojen saatossa jalostunut. Aiemmin Suomi jakautui läntiseen kovan leivän alueeseen ja itäiseen pehmeän leivän, piirakoiden ja kukkojenalueeseen.

Nykyään läntisen Suomen ja leipäkaupunki Porin leipävalikoima on häkellyttävän suuri vaihdellen ruisleivästä kakkoihin, saaristolaisleivästä limppuihin ja vaikkapa italialaisesta keittiöstä rantautuneisiin vaaleisiin leipätyyppeihin. Erilaisia leipätyyppejä tekevät myös taitavat kotileipurit perittyine sukuresepteineen. Porin Päivän ohjelma koostuu kenen tahansa järjestämästä ohjelmasta. Pori-Seura ry. pyrkii innostamaan kenet tahansa järjestämään omaaohjelmaa Porin Päivän aikaan. Järjestäjänä voi toimia yksityinen henkilö, yhdistys, yhteisö tai yritys. Ohjelman ei tarvitse olla sidoksissa vuoden teemaan, vaan se voi olla mitä tahansa pihakirppiksestä suunnistukseen tai makkaranpaistosta avoimiin oviin.

Lisää Porin Päivästä www.pori-seura.fi

Ilmoita ohjelmasi ohjelmakoosteeseen 20.9.2022 mennessä osoitteeseen: poriseura@gmail.com
Porin Päivän 2022 ohjelma
to 22.9. - su 25.9.2022
« Torstain kaikki tapahtumat
Torstai 22.9.2022
to 14:00 - 19:00
Kaupunkifoorumi
Kaupunkifoorumi tapahtuu Kaupunkiolohuoneessa, IsoKarhun alakerrassa
Porin ensimmäinen Kaupunkifoorumi kutsuu mukaan kaikkia keskustan kehittämisestä kiinnostuneita. Kaupunkifoorumissa kuulemme innostavia esityksiä aiheista kaupunkikulttuuri, sen muutos ja siitä viestiminen. Kaupunkikulttuurin maailmaan eläydytään Ars Pori 22 -taidenäyttelyn ja Pori Photo Trophy -valokuvanäyttelyn ennakkokierroksilla. Luvassa myös musiikkia, mentalisti ja muita yllätyksiä!

Kaupunkifoorumiin voi piipahtaa myös vain sinua kiinnostavan ohjelman ajaksi.
Porin Päivän järjestää:

Tapahtumakalenterin tarjoaa: